Odamız bünyesinde eczacıların daha sık bir araya gelmelerini sağlayacak, ortak sorunlara çözümler üretebilecek, mesleğimizin gelişimine katkıda bulunacak ve sosyal faaliyetler düzenleyerek kaynaşma ortamı yaratacak komisyonlar oluşturulmasına karar verilmiştir.

Komisyonlarımız;

• SUT, Mevzuat ve Hukuk Komisyonu – Reçete karşılama kuralları ve mesleğimizi ilgilendiren yasal düzenlemelerin sürekli takibi ile mesleğimize tehdit oluşturan düzenlemeleri araştıran akabinde üyelerimizin bilgilendirilmesini sağlayan komisyondur.

• Genç Eczacılar Kaynaşma Komisyonu (SEOGK) – Meslekte 10 yılını doldurmamış meslektaşlarımızdan oluşur.

• Ecza Kooperatifçiliği Geliştirme Komisyonu – Var olan Ecza Kooperatiflerinin gelişmesi ve bölgemizde faaliyetlerinin yaygınlaşması amacıyla faaliyetleri yürütür. Hangi konularda ecza kooperatifçiliği oluşturulabileceği ile ilgili rapor hazırlar ve bu rapor sonucunu mesleğimizin gelişimi amacıyla uygulamaya çalışır.

• Eczane Muhasebesi Komisyonu – Eczane muhasebelerinin düzgün ve sağlıklı işleyebilmesi adına gelirleri artırıcı giderleri azaltıcı çalışmalar yaparak sunan ve yılsonlarında ekonomik anlamda istatistikleri ile ilgili bilgilendirme yapan komisyondur.

• Kamu ve Özel Sektörde Çalışan Eczacılar Komisyonu – Depo, Firma, Özel Hastane ve Serbest Eczanelerde çalışan meslektaşlarımızın haklarının korunması, şartlarının iyileştirilmesi, sorunlarının giderilmesi amacıyla en az üç ayda bir toplanan ve tüm bunları raporlayan komisyondur.

• Afetlerde ve Acil Durumlarda Eczacılık Komisyonu – Olası afet durumlarında ve ya acil durumlarda eczacılık hizmetinin aksamaması için yapılması gereken işlemleri belirleyerek faaliyete geçirecek olan komisyondur.

• HPV Farkındalık Oluşturma Komisyonu – HPV’nin ne olduğu, nasıl bulaştığı, korunması ve tedavisi ile ilgili olarak üniversiteler ve araştırma hastaneleri başta olmak üzere tüm sağlık kuruluşları ile işbirliği içerisinde çalışmalar yürüten komisyondur.

• Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Komisyonu – Meslektaşlarımız için yapılan her türlü sosyal ve kültürel etkinliğin (Gezi, Konser, Opera, Bale, Sergi, Kurs..vb) düzenlenmesini sağlayan komisyondur. Bu komisyona bağlı olarak ayrıca çeşitli kulüpler oluşturularak komisyona bağlı çalışmalar yürütülecektir.

• Müzik Kulübü – Korolar oluşturulmasını, müzik ile alakalı bilgilendirmeler ile meslektaşlarımızın müziğe ilgisinin artmasını sağlayan kulüptür.
    • Kitap Kulübü – Okunan kitapların anlatıldığı, özet çıkartılarak yayımlanmasının sağlandığı, kitap tavsiyelerinin bulunulduğu okumayı teşvik eden komisyondur.
    • Spor Kulübü – Herhangi bir spor dalı ile ilgili bilgi paylaşımların yapıldığı ortak organizasyonlar yaparak meslektaşlarımıza paylaşımlarda bulunan kulüptür. (Motorcu Eczacılar Kulübü, Dağcı Eczacılar …..vb)

Komisyona katılmak isteyen meslektaşlarımızın hangi komisyonda yer almak istediklerini 19 Ocak 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar odamıza bildirmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize sunulur,