35.A.00.008203
18.06.2007

BÖLGE ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞIâ??NA

25.05.2007 tarih 26532 sayılı Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan ve 15.06.2007 tarihinde yürürlüğe giren Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği (Sıra No:8)â??in 16.4 maddesinde Tebliğâ??in yürürlüğe girdiği tarihten önce düzenlenmiş mevcut sağlık kurulu raporlarının süresi bitimine kadar geçerli olacağı belirtilmiştir. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğiâ??nde bu şekilde bir ifade yer almamasından dolayı uygulama sırasında karmaşa yaşanmaması için SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda konu ile ilgili olarak Kurum www.sgk.gov.tr adresinden DUYURU yayımlamıştır.

Söz konusu duyuruda; Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinin (SUT) yürürlük tarihinden (15.06.2007) önce düzenlenmiş ve düzenlendiği tarihte mevzuat hükümlerine uygun olarak geçerli olan sağlık kurulu/ilaç kullanım raporlarının iki yılı geçmemek koşuluyla süresi boyunca geçerli olacağı belirtilmiştir. Duyuruda ayrıca reçetesiz ilaç temini uygulamasının daha önce Kurumâ??un web sitesinden yayımlanan ve 12.06.2007 tarih, 08182 sayılı Bölge Eczacı Odası yazımızın ekinde de yer alan Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğünün açıklamasında yer aldığı şekilde devam edeceği bildirilmiştir.

SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğünün bir diğer duyurusunda ise Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinin (6.1) maddesinde poliklinik muayene katılım payı alınacak kişilerin ve tahsil yerlerinin belirtildiği, bu itibarla resmi ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında â??poliklinik muayene katılım paylarıâ?nın tahsil edilmeyeceği bildirilmiştir.

Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Erdoğan ÇOLAK