35.A.00.005999 11.01.2007

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞIâ??NA

T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğüâ??nün Birliğimize gönderdiği 09.01.2007 tarih 000698 sayılı yazıda Polifarma İlaç San. ve Tic. A.Ş. adına ruhsatlı olan Polifeks %5 Dekstroz Sudaki Solüsyonu 500 ml adlı preparatın 0510046 seri numaralısının yapılan kontroller sonucunda pirojen içerdiğinin tespit edilmesi nedeniyle söz konusu preparatın uygun bulunmayan seri numaralısına Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik gereğince 2. sınıf geri çekme işleminin uygulanacağı bildirilmektedir.

Anılan yazının bir örneği ekte iletilmekte olup, konu hakkında bilgilerinizi ve adı geçen preparatın belirtilen serilerine ait ürünlerin ilgili depolara ve ruhsat sahibi firmaya iade edilmesi gerektiğinin üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Erdoğan ÇOLAK