35.A.00.03628

BÖLGE ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

İlgi: 30.05.2006 tarih 35.A.00.002891 sayılı yazımız

Gingko biloba içeren TEBOKAN, GINGOBIL ve TANAKAN isimli müstahzarların ruhsat sahibi Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Birliğimize gönderilen 29.05.2006 tarihli faks ile, 29.04.2006 tarihinden itibaren yaptıkları görüşmelerde, 29.04.2006 tarih 26153 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği eki EK-2/Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi'nde, gingko biloba içeren müstahzarların yer almaması nedeniyle; eczacılar ile, ellerindeki stokların ecza depolarından aldıkları koşullarla iade alınacağının, şifahi olarak bildirildiği; ayrıca, bedeli ödenmeyecek ilaçlar için kamu ıskontosu uygulaması bulunmadığından, bundan sonra yapılacak TEBOKAN, GİNGOBİL ve TANAKAN satışlarında %11 oranındaki kamu ıskontosunun uygulanmayacağı bildirilmiş; konu ilgide kayıtlı yazımız ile duyurulmuştur.

Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Tic.A.Ş. tarafından Birliğimize gönderilen 28.06.2006 tarihli yazı ile, TEBOKAN, GİNGOBİL ve TANAKAN adlı ürünlerin geri ödeme listesinden çıkarılması nedeniyle, eczacının talebi olması halinde depodan alınan koşullarla iade alınacağı yinelenmekte, bu yazının, tüm ecza depolarına da bilgilenmeleri amacıyla gönderileceği bildirilmektedir.

Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Erdoğan ÇOLAK