İzmir Karbağlar Tırazlı’da ve Muğla Dalaman’da meydana gelen yangınlarda zarar gören ormanlık alanlar başta olmak üzere, 2019 yılı içinde orman yangınları neticesinde zarar gören ormanlık alanların telafisi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Geleceğe Nefes” adı ile önemli bir kampanya başlatılmıştır.

Geleceğe Nefes hareketinin başlıca amacı tabii ki ülke genelinde ağaç, orman ve doğa sevgisini aşılamak ve dikkat çekmektir.

Bu kampanya, toplumun çevreye olan duyarlılıklarına katkıda bulunmak ve özellikle geçtiğimiz aylarda yaşanan orman yangınlarında zarar gören alanların yeniden ıslahı ve ağaçlandırılması için başlatılmıştır.

Kampanya dahilinde Türkiye genelinde“Geleceğe Nefes-11 Milyon Fidan”adlı etkinlik 11 Kasım 2019, Saat 11:11’de tüm Türkiye’de gerçekleştirilecektir.

Kampanyanın tüm ayrıntılarınagelecegenefes.comadlı internet sitesinden ulaşılabilmektedir.

Türkiye’nin her yerinden etkinliğe katılmak isteyen gönüllüler bu siteden kampanyaya dahil olabilmektedir.

‘Geleceğe Nefes’ , bir günde 11 milyon fidan dikimiyle Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday olacak bir kampanyadır.

Ülkemizin geleceğine yatırım yapacağımız bu kampanya ile hem farkındalık yaratılmış olacak, hem de ülkemizin adını tüm dünyada duyurmuş olacağız.

3 yıl boyunca Orman Bakanlığı tarafından ayrıca takip edilerek kontrol altında tutulacak fidanlık alanına Samsun Eczacı Odası olarak da katkıda bulunacağız.

Toplu fidan dikme törenine tüm meslektaşlarımızı bekliyoruz.

Fidan Dikim Yeri: Büyükoyumca Mevkii – Samsun Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Tesisleri Üstü Ağaçlandırma Sahası / Atakum / SAMSUN

Saat : 11:11

Buluşma Yerleri : Samsun Eczacı Odası (Saat 9:30’da hareket edilecektir)

Gülhan Restoran / Kurupelit (Saat 10:30’da hareket edilecektir)