Birliğimiz ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasında 16 Nisan 2018 tarihinde imzalanan Ek Protokolün 7.20 inci maddesi uyarınca;

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk Eczacıları Birliği arasında 17 Nisan 2018 tarihinde imzalanan "Türkiye Büyük Millet Meclisi Hak Sahiplerinin Türk Eczacıları Birliği Üyesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu İle Sözleşmeli Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Üçlü İşbirliği Protokolü"ne istinaden Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmesi bulunan tüm meslektaşlarımız Türkiye Büyük Millet Meclisi hak sahiplerinin reçetelerini karşılayabilmektedir.

TBMM hak sahiplerine ait reçetelerin SGK ile anlaşması bulunan tüm eczaneler tarafından karşılanabileceği ve reçete karşılanmasında izlenecek işlem adımları, Bölge Eczacı Odalarımız ve internet sayfamız aracılığıyla 27.04.2018 ve 03.07.2018 tarihlerinde duyurulmuş olmakla birlikte, TBMM Milletvekilleri Hizmetleri Başkanlığıtarafından Birliğimize aktarılan bildirimlerden, sahada bu konuda sorunlar yaşanıldığı anlaşılmış ve TBMM hak sahiplerinin eczanelerden ilaç temini konusunda meslektaşlarımıza yeniden bilgilendirme yapılması ihtiyacı doğmuştur.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmesi bulunan tüm eczacılarımız,www.teb.org.tradresinde ana sayfada sol kısımda yer alan Uygulamalar bölümü altında oluşturulanTBMM Reçete Giriş Ekranıbağlantısı aracılığıyla, TBMM hak sahiplerinin reçete girişlerinin yapılacağı alana kolaylıkla erişim sağlayabilmektedir.

Reçete karşılama aşamaları ile ilgili ekran görselleri de ekte yer almaktadır.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

1)

2)