Geçici Koruma Altındaki Yabancılara Ait Reçeteler Hakkında

16 Mart 2018 tarih ve 30362 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Geçici Koruma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile,geçici koruma kapsamındaki yabancılara ait sağlık hizmetlerinin bedellerinin,Sağlık Bakanlığı kontrolünde, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından genel sağlık sigortalıları için belirlenmiş olan sağlık uygulama tebliğindeki bedeli geçmeyecek şekilde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından ödeneceği,düzenlenmiştir.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşması bulunan serbest eczaneler tarafından karşılanmakta olan, geçici koruma altındaki yabancılara ait reçete işlemleri konusunda AFAD Başkanlığı tarafından hazırlanan 16.03.2018 tarihli yazı Birliğimize iletilmiş olup,

• 16.03.2018 tarihi ve sonrasına ait faturaların Göç İdaresi Genel Müdürlüğü adına düzenleneceği ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından ödeneceği,
  • 16.03.2018 tarihi öncesine ait faturaların İl Valiliği adına düzenleneceği ve AFAD tarafından ödeneceği,

bildirilmiştir.

Bu sebeple, eczanelerin elinde beklettiği 15.03.2018 dönemi ve öncesi faturaların önümüzdeki reçete teslim döneminde ivedilikle Ertuğrul Gazi SSGM’ne gönderilmesi gerekmektedir.”

Yönetmelik değişikliğinin yapıldığı 16.03.2018 tarihi ve sonrasına ait reçetelerin Medula Ekranına kaydedilmesi ve faturalandırılması sürecindeki işlemler için Sosyal Güvenlik Kurumu ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile gerekli görüşmeler sürdürülmekte olup gelişmeler doğrultusunda gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

AFAD Başkanlığının yazısı şu şekildedir: