3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa dayanılarak 04.09.2013 tarih ve 28755 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan 01.01.2014 tarihinde Yürürlüğe giren Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği gereği hassas terazilerin periyodik muayene ve damga işlemleri TSE HYB belgesine sahip Yetkili Muayene servisleri tarafından yapılmaktadır.

Bu nedenle odamız Kutbay Tartı Aletleri Yetkili Muayene Servisi ile bir protokol imzalamıştır ve anlaşmamız 2018 yılında da devam edecektir.

2016 yılında terazi kontrolü yaptıran meslektaşlarımızın 2018 yılında terazilerini kontrol ettirmeleri gerekmektedir.

Buna göre yapılacak işlemler sırasıyla şu şekilde olup, web sayfası doldurulabilmek için klavuz aşağıdadır.

1) SAMSUN

İlkadım, Canik, Atakum, Tekkeköy ilçelerinde bulunan meslektaşlarımızın;

2018 yılı gramların kontrolü için Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün T.C. Ziraat Bankası Samsun Merkez Şubesi TR 68 0001 002 097 3992 7557 5002 noluhesabına yerinde muayene gideri olarak 37,60 TL

ve ayrıca gramların Muayene Fon Gideri olarakT.C. Ziraat Bankası Samsun Merkez Şubesi TR 05 0001 000 222 0000 1000 5787 nolu Hazine Hesabına Kütle Seti olarak 60,00 TLyatırarak dekontları Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının web sayfasına kaydedilmelidir.

Dekont Fotokopilerinive ekte bulunan Tartı Aleti Muayene Başvuru Formu ile birlikteodamıza iletmeleri gerekmektedir.

( Önemli Not : Elektronik terazi kullanan meslektaşlarımızın gramları olmadığı için gram beyannamesi vermelerine yukarıda birtilen işlemleri yapmasına ve ilgili bedelleri ödemesine gerek yoktur. )

Mekanik ve elektronik terazilerinin her ikisi de dahil olmak üzeretartı aletleri kontrolü için Tartı Aleti Muayene Başvuru Formları odamızda toplanacak, muayeneler Kutbay Tartı Aletleri yetkili muayene servisi tarafından tek tek eczanelerimizdeyapılacak ve KDV dahil 50 TL muayene bedeli fatura karşılığında muayene sonrasında eczanelerimizde tahsil edilecektir.

2) SAMSUN

Bafra, Çarşamba, Vezirköprü, Terme, Havza, Alaçam, Ondokuz Mayıs, Ayvacık, Kavak, Salıpazarı, Asarcık, Ladik, Yakakent İlçelerinde bulunan meslektaşlarımızın;

2018 yılı gramların kontrolü için Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün T.C. Ziraat Bankası Samsun Merkez Şubesi TR 68 0001 002 097 3992 7557 5002 noluhesabına yerinde muayene gideri olarak 50,10 TL

3) SİNOP

Merkez İlçesinde bulunan meslektaşlarımızın;

2018 yılı gramların kontrolü için Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün T.C. Ziraat Bankası Sinop Şubesi288 92706-5003 noluhesabına yerinde muayene gideri olarak 37,60 TL

ve ayrıca gramların Muayene Fon Gideri olarakMuhasebe Müdürlüğü veya Mal Müdürlüğü hesabına03.01.02.13 koduylaKütle Seti olarak 60,00 TLyatırarak dekontları Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının web sayfasına kaydedilmelidir.

4) SİNOP

Ayancık, Boyabat, Dikmen, Durağan, Erfelek, Gerze, Saraydüzü, Türkeli İlçelerinde bulunan meslektaşlarımızın;

2018 yılı gramların kontrolü için Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün T.C. Ziraat Bankası Sinop Şubesi288 92706-5003 noluhesabına yerinde muayene gideri50,10 TL

ve ayrıca gramların Muayene Fon Gideri olarak Muhasebe Müdürlüğü veya Mal Müdürlüğü hesabına03.01.02.13 koduylaKütle Seti olarak 60,00 TLyatırarak dekontları Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının web sayfasına kaydedilmelidir. (https://dijitalbakanlik.sanayi.gov.tr/HizmetDetay?hizmetId=123B8EAB-F69E-476B-8DB7-8256455E5321#)

2018 yılı terazi ve gramların periyodik muayenelerini yaptıracak olan meslektaşlarımızın başvuru dilekçelerini (terazi ve gram için ayrı ayrı) hazırlayarak gramların kontrolü için hesaba yatırılan dekontlarla birlikteen geç09.02.2018 Cuma günü saat 12:00' ye kadarodamıza teslim etmeleri gerekmektedir.

Beyanname (dilekçe) vermeyen işyeri tartı aleti damgasız sayılacağından 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 15/C maddesi gereğince her ölçü aleti için 2.101,00 – TL idari para cezası uygulanacaktır.

(Not : Onaylı belgeler çıkana kadar hazırlanan dilekçelerin bir fotokopisi ve banka dekont fotokopileri denetlemelerde İl Sağlık Müdürlüğü’ne gösterilmek üzere eczanede kalması yeterlidir.)

Bilgilerinize sunulur.

KLAVUZ