Sosyal Güvenlik Kurumu Samsun Sağlık Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün 21.08.2017 tarihli ekteki yazısı ile Sosyal Güvenlik Merkezi’ne fatura teslim tarihlerinde değişiklik yapıldığı odamıza bildirilmiştir.

Kurum ile yaptığımız görüşme ile Samsun, Sinop illerinin yanı sıra Ordu, Giresun, Amasya illerinde faaliyet gösteren eczanelerin faturalarının da artık Samsun Sosyal Güvenlik Merkezine teslim edilmesi sebebiyle yoğunluğun arttığı belirtilmiş olup, yoğunluğu gidermek amacıyla Samsun, Sinop ve Amasya ili ile ilçelerindeki tüm eczanelerin faturalarının (medikal dahil) teslimlerinin her ayın 1 – 10’ u (dahil) arasında gerçekleştirileceğini duyurmuştur.

Konuyla ilgili kurum yetkilileri ile görüşmeler başlatılmıştır. Hem kurumdaki yoğunluğun giderilmesi hem de meslektaşlarımızın yaşayabileceği olası sorunları bertaraf etmek için gerekli adımlar atılmış olup, bu süreçte meslektaşlarımızın fatura teslim tarihlerine (her ayın 1 – 10’u arasında) dikkat etmeleri önemlidir.