Saygıdeğer Meslektaşlarım,

Öncelikle 14 Mayıs Eczacılık Gününüzü kutluyor hepinizi saygı ile selamlıyorum.

14 mayıs; eczacılık eğitimi veren kurumların çekirdeğini oluşturan ilk eczacılık sınıfının açılarak Türkiye’de bilimsel eczacılığın başlatılmasının yıldönümüdür. Ve bizler de samsun eczacı odası yönetim kurulu olarak bu güzel gecede sizlerle birlikte bilimsel eczacılığın 173. odamızın kuruluşunun 56. Yılını kutlamanın sevincini yaşıyoruz.

Geride bıraktığımız 56 senede ilaç ve eczacılık alanında birçok değişimler yaşadık. Bazen güldük, eğlendik, çok güzel günlerimiz oldu; bazense ezildik, çok zor günler geçirdik. Ama birlik beraberliğimizle, örgütlülük kültürümüzle hepsinin üstesinden geldik. Ama biz sorunların üstesinden gelip arkamıza yaslandığımızda her seferinde başka sorunlarla karşılaştık. 56 yıldır biz sorunları aştıkça karşımıza başka sorunlar çıkardılar. Buna rağmen eczacılık diplomasını alırken ettiğimiz yemini bozmadan mesleğimizi icra etmeye çalıştık. Temel prensibimiz halk sağlığı ve insan sevgisinden başka bir şey olmadı. Bizler tarihsel mirası, toplumsal misyonu ve gelecek vizyonu ile insan yaşamını ön planda tutan böylesine kutsal bir mesleğin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz.

Kuruluşunun 56. Yılını kutlayacağımız Samsun Eczacı Odası da tarihsel birikimi, yaratmış olduğu gelenek ve örgüt kültürü ile Türk Eczacıları Birliği içerisinde misyonuyla vizyonuyla eczacılık mesleği ve meslek politikaları adına yürüttüğü çalışmalarla çok önemli bir yere sahip oldu.

Türk Eczacıları Birliği kurulurken o zaman ki oda başkanımız Ecz.Naci GENCER ile yapı taşlarından olduk. Sonrasında eski oda başkanlarımız Ecz.Hasan TÜRKİLİ, Ecz.Sadi SUBAŞI, Ecz.Erkal KÖKDENER meslek örgütümüze emek, özveri ve azimle Samsun’dan güç kattılar.

Son olarak 2007-2011 yılları arası oda başkanlığımızı yapmış olan değerli Ecz.Arman Üney’in bugün Türk Eczacıları Birliği II. Başkanlığını yürütüyor olması odamızın meslek örgütümüz içerisindeki gücü ve değeri göstermesi bakımından çok anlamlıdır.

Sağlık ve eczacılığın dünya ölçeğinde büyük değişimlerden geçtiği bir süreçte mesleğimiz, meslektaşlarımız ve ülkemiz adına sağlıklı yarınların örgütsel bütünlük ve mesleki dayanışma anlayışı etrafında inşa edileceğine inanıyor, hepinizi umut dolu kalbimle selamlıyorum.

Ecz. Onur Ferhat Karacan

Samsun Eczacı Odası

Yönetim Kurulu Adına

Başkan