Son günlerde birçok ilaçta her hafta fiyat düşüşleri olmaktadır.İlaç depolarının fiyat düşüşünden olan zararları firmalar tarafından karşılanmasına rağmen,Eczacıların zararı ise(birkaç firma hariç)israrla karşılanmamaktadır.
Eczacının sermaye kaybını engellemek amacıyla İlaç firmaları ve İlaç Depolarının Temsilcileriyle ve Eczacı Meslektaşlarımızla yaptığımız toplantılar sonucu eczacılar olarak aldığımız kararlar aşağıdadır.

-İlaç Fiyat düşüşleri her hafta Cuma akşamları Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesinde yayınlanmakta ve 4-5 gün sonra fiyat düşüşü uygulanmaya başlamaktadır.

-Fiyat düşüşünün olduğu gün Eczacılarımızı cep mesaj ve İnternet sitemiz aracılığı ile( Fiyat düşüşleri Değişen İlaç Fiyatları bölümünde bulunmaktadır) bilgilendireceğiz.

-Eczacı fiyat düşüşü olan ilaçlardan elinde olanları;
O ilacı aldığı depoya (Fatura Fotokopisi ile birlikte ) Net Fiyat + KDV şeklinde
İade faturası düzenleyecek ve en geç birgün sonra ilgili depoya iade fatura ve ilaçları ulaştıracaktır.Mal fazlaları alındığı gibi veya aldığı oranda iade edilecektir.

Örnek:

A ilacı Net Fiyatı: 7.87 ve 10 + 1 olarak alınmış olsun

7,87 x 10 = 78,7
%8 kdv 6,3
+--------
85,00 YTL. Olarak iade faturası kesilecek
11 kutu iade edilecektir (Mal fazlası alındığı gibi iade edilecektir)

Eczacının İade Faturasını almayan depoların ve fiyat düşüşünden olan zararını karşılamayan Firmaların da eczacılar gibi zarar edeceği ortadadır.Bu yüzden Tüm meslektaşlarımızı,Ecza depolarımızı ve İlaç firmalarımızı aklın gerektirdiği gibi birlikte hareket etmeye çağırıyoruz.