TEDAVİ YARDIMINA İLİŞKİN GENELGE

35.A.00.006872 01.03.2007

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NA,

(6) sıra numaralı Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği 29.04.2006 tarih, 26153 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış, Bakanlığın 08.01.2007 tarih, 097 sayılı Genelgesi ile, konuyla ilgili yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar (6) sıra numaralı Tebliğin ek ve değişiklikleri ile birlikte uygulanmasına devam edileceği belirtilmişti.
Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 01.03.2007 tarih ve 3704 sayılı Genelge ile, bazı ilaçların piyasada ulaşılabilme imkanlarının kısıtlılığı yanında, eşdeğer ilaç uygulamalarında ortaya çıkan aksaklıkların giderilmesi, yeni ruhsat ve satış izni almış ilaçların zaruri hallerde bir an önce tedavide kullanılabilmesi ve listelerdeki teknik hataların düzeltilmesi maksadıyla Tebliğ eki "Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi"nde değişikliklerin yapılmakta olduğu,
Dinamik bir yapıya sahip bu uygulama nedeniyle bu tür değişikliklerin yapılması ve Geri Ödeme Komisyonunun kararı alınmak suretiyle anılan listeye bazı ilaçların dahil edilmesi veya çıkarılması ihtiyacı halen devam etmekte olup, belirtilen değişikliklerin ve düzenlemelerin yapılmasının gerekli görüldüğü bildirilmektedir.
Söz konusu genelge ve Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi'nde (Ek-2/D) yapılan düzenlemeler yazımız ekinde yer almakta olup, yürürlük tarihi 06.03.2007 olarak belirlenmiştir.
Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Erdoğan ÇOLAK