Vefat - Ertuğrul Karakoç'..
Vefat - Ecz. Asım Sümer' ..
Nakil - Ecz. Begüm Narin ..
Vefat - Ecz. Mevlüde Güla..
Açılış - Ecz. Erkan Uçar ..
Vefat - Ecz. Banu Hale Ça..

Karacan: İlaç Krizinin..
İlaç Zammı Kapıda (hal..
Keytruda İçin Kampanya..
Türk Kızılayı' Ndan Eğ..
Kanser Hastaları İlaç ..
Reçetesiz İlaç Kamu Za..
Aşı Halk Sağlığnın Tem..
Hapı Yutacağız (gerçek..
Eczanelerde De Bulunuy..

İKİ YILDA BİR YAPILAN TERAZİ PERİYODİK MUAYENELERİ HAKKINDA ( Samsun ve Sinop İl –İlçe ayrı ayrı yapılacak işlemler )  (01-02-2018)

3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa dayanılarak 04.09.2013 tarih ve 28755 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan 01.01.2014 tarihinde Yürürlüğe giren  Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği gereği hassas terazilerin periyodik muayene ve damga işlemleri TSE HYB belgesine sahip Yetkili Muayene servisleri tarafından yapılmaktadır.

Bu nedenle odamız  Kutbay Tartı Aletleri Yetkili Muayene Servisi ile bir protokol imzalamıştır ve anlaşmamız 2018 yılında da devam edecektir.

2016 yılında terazi kontrolü yaptıran meslektaşlarımızın 2018 yılında terazilerini kontrol ettirmeleri gerekmektedir.

Buna göre yapılacak işlemler sırasıyla şu şekilde olup, web sayfası doldurulabilmek için klavuz aşağıdadır.

1) SAMSUN

İlkadım, Canik,  Atakum, Tekkeköy ilçelerinde bulunan meslektaşlarımızın;

2018 yılı gramların kontrolü için Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün T.C. Ziraat Bankası Samsun Merkez Şubesi TR 68 0001 002 097 3992 7557 5002  nolu hesabına yerinde muayene gideri  olarak 37,60 TL

ve ayrıca gramların Muayene Fon Gideri olarak T.C. Ziraat Bankası Samsun Merkez Şubesi TR 05 0001 000 222 0000 1000 5787 nolu Hazine Hesabına Kütle Seti olarak 60,00 TL yatırarak dekontları Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının web sayfasına kaydedilmelidir.

Dekont Fotokopilerini ve ekte bulunan Tartı Aleti Muayene Başvuru Formu ile birlikte odamıza iletmeleri gerekmektedir.

( Önemli Not : Elektronik terazi kullanan meslektaşlarımızın gramları olmadığı için gram beyannamesi vermelerine yukarıda birtilen işlemleri yapmasına ve ilgili bedelleri ödemesine gerek yoktur. )

Mekanik ve elektronik terazilerinin her ikisi de dahil olmak üzere tartı aletleri kontrolü için Tartı Aleti Muayene Başvuru Formları odamızda toplanacak, muayeneler Kutbay Tartı Aletleri yetkili muayene servisi tarafından tek tek eczanelerimizde yapılacak ve KDV dahil 50 TL muayene bedeli fatura karşılığında muayene sonrasında eczanelerimizde tahsil edilecektir.

2) SAMSUN

Bafra, Çarşamba, Vezirköprü, Terme, Havza, Alaçam, Ondokuz Mayıs, Ayvacık, Kavak, Salıpazarı, Asarcık, Ladik, Yakakent İlçelerinde bulunan meslektaşlarımızın;

2018 yılı gramların kontrolü için Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün T.C. Ziraat Bankası Samsun Merkez Şubesi TR 68 0001 002 097 3992 7557 5002  nolu hesabına yerinde muayene gideri  olarak 50,10 TL

3) SİNOP

Merkez İlçesinde bulunan meslektaşlarımızın;

2018 yılı gramların kontrolü için Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün T.C. Ziraat Bankası Sinop Şubesi 288 92706-5003 nolu hesabına yerinde muayene gideri  olarak 37,60 TL

ve ayrıca gramların Muayene Fon Gideri olarak Muhasebe Müdürlüğü veya Mal Müdürlüğü hesabına 03.01.02.13 koduyla Kütle Seti olarak 60,00 TL yatırarak dekontları Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının web sayfasına kaydedilmelidir.

4) SİNOP

Ayancık, Boyabat, Dikmen, Durağan, Erfelek, Gerze, Saraydüzü, Türkeli İlçelerinde bulunan meslektaşlarımızın;

2018 yılı gramların kontrolü için Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün T.C. Ziraat Bankası Sinop Şubesi 288 92706-5003 nolu hesabına yerinde muayene gideri 50,10 TL

ve ayrıca gramların Muayene Fon Gideri olarak  Muhasebe Müdürlüğü veya Mal Müdürlüğü hesabına 03.01.02.13 koduyla Kütle Seti olarak 60,00 TL yatırarak dekontları Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının web sayfasına kaydedilmelidir. (https://dijitalbakanlik.sanayi.gov.tr/HizmetDetay?hizmetId=123B8EAB-F69E-476B-8DB7-8256455E5321#)

2018 yılı terazi ve gramların periyodik muayenelerini yaptıracak olan meslektaşlarımızın başvuru dilekçelerini (terazi ve gram için ayrı ayrı) hazırlayarak gramların kontrolü için hesaba yatırılan dekontlarla birlikte en geç  09.02.2018 Cuma günü saat 12:00' ye kadar odamıza teslim etmeleri gerekmektedir.

Beyanname (dilekçe) vermeyen işyeri tartı aleti damgasız sayılacağından 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 15/C maddesi gereğince her ölçü aleti için 2.101,00 – TL idari para cezası uygulanacaktır.

(Not : Onaylı belgeler çıkana kadar hazırlanan dilekçelerin bir fotokopisi ve banka dekont fotokopileri denetlemelerde İl Sağlık Müdürlüğü’ne gösterilmek üzere eczanede kalması yeterlidir.)

Bilgilerinize sunulur.

KLAVUZ